Cukety smažené v těstíčku
Suroviny
- 800 g Cuketa
 - 125 g Ořechy Kešu
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 400 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Jogurt bílý
 - 16.8 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 0.5 ks Koriandr čerstvý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Kmín římský
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 183.4 mg
 - Draslík 860.1 mg
 - Vláknina 7099 mg
 - Vitamín A 7099 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukety nejprve omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Koriandr opláchneme, necháme okapat a nasekáme najemno.
 - 
                                2
Na obalení smícháme mleté kešu oříšky, nastrouhaný parmazán a koriandr. V míse rozšleháme vejce, ochutíme solí a pepřem. Plátky cuket nejprve namočíme ve vejci a poté obalíme v připravené směsi a obal lehce přitiskneme. Poté je ozlatova osmažíme ve woku na rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Mezitím smícháme smetanu s jogurtem, přidáme prolisovaný česnek a papriku bez semínek nakrájenou na co nejmenší kostičky. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a římským kmínem.
 - 
                                4
Smažené cukety podáváme s omáčkou.