Jehněčí hřbet se špenátem
Suroviny
- 500 g Jehněčí hřbet
 - 400 g Špenát listový čerstvý
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 1 kávová lžička Omáčka Hoisin
 - 3 ks Šalotka
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 182 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 1327.1 mg
 - Vláknina 6283 mg
 - Vitamín A 6283 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Smícháme ho s kmínem, drceným koriandrem a kari kořením.
 - 
                                2
Cibulky oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očištěný špenát propláchneme vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme cibuli a česnek. Poté přimícháme vločky chilli, omáčku hoi-sin a vložíme maso. Vše znovu zprudka opečeme, vmícháme špenát a necháme ho změknout. Můžeme přidat trochu vody.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.