Pikantní masové karbanátky s kokosem
Suroviny
- 115 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 0.25 g Kmín drcený
 - 0.25 g Koriandr mletý
 - 350 g Hovězí maso mleté
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 6 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 115.6 mg
 - Draslík 367.4 mg
 - Vláknina 16004.1 mg
 - Vitamín A 16004.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté hovězí maso smícháme s navlhčeným kokosem.
 - 
                                2
Na pánvi nasucho osmažíme rozdrcený kmín a koriandr.Prášek vmícháme do masa.Přidáme rozmačkaný česnek,sůl a našlehané vajíčko-aby směs držela pohromadě.
 - 
                                3
Ze směsi utvoříme stejně velké karbanátky /velikosti lískového oříšku/.Posypeme je moukou a smažíme na rozehřátém oleji do zlatohněda.
 - 
                                4
Podáváme s dílky citronu nebo limetky-na pokapání šťávou.