Grilované jehněčí po indicku
Suroviny
- 100 ml Jogurt bílý
 - 100 ml Máslo čerstvé
 - 50 ml Pasta papájová
 - 2 kávová lžička Mák - semena
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Zázvor celý
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 kg Jehněčí maso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 155.7 mg
 - Draslík 120.6 mg
 - Vláknina 2856.2 mg
 - Vitamín A 2856.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1602 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném másle osmažíme cibuli, dokud nezezlátne. Osmaženou cibuli smícháme s česnekem, zázvorem a mákem a vytvoříme z nich jemnou kašičku. Kaši smícháme s pastou z papáji.
 - 
                                2
Celou směs zalijeme jogurtem, přimícháme koření a dochutíme špetkou soli. Ve směsi obalíme jehněčí kostičky a necháme je odpočinout v lednici 10 hodin. Po vyjmutí napíchneme jehněčí na grilovací jehle a grilujeme na dřevěném uhlí. Občas otočíme. Po ugrilování můžeme podávat.