Kachní prsa v marinádě
Suroviny
- 25 g Sezam - semena
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Fazolové klíčky
- 250 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
- 200 ml Pomerančová šťáva
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Kachní prsa
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 21 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 957.5 mg
- Vláknina 4945 mg
- Vitamín A 4945 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, rýžové víno, med, strouhaný čerstvý zázvor, drcený česnek, mletý zázvor, podle chuti sůl a pepř. 
- 
                                2Uděláme do kachních prsíček šikmé zářezy, obalíme je marinádou, 
- 
                                3otočíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat. 
- 
                                4Prsíčka vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). Rozpálíme olej, maso do něj vložíme a zprudka 10-12 minut doměkka smažíme a mícháme. Vmícháme marinádu a zvolna ji 2-3 minuty necháme svařit. 
- 
                                5Před podáváním porce prsíček nakrájíme na plátky a rozdělíme je na talíře. Maso zalijeme horkou šťávou, obložíme ohřátou kukuřicí, ozdobíme fazolovými klíčky a praženými sezamovými semínky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        