Humr s mangem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 263.9 mg
- Draslík 684.6 mg
- Vláknina 2470 mg
- Vitamín A 2470 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z humřích ocásků vyjmeme maso. Maso rozřízneme podélně na dvě poloviny, ty dáme řezem nahoru do nízké zapékací mísy. 
- 
                                2V hrnci svaříme víno a zprudka je necháme vyvařit asi na 2 lžíce. 
- 
                                3Do hrnce vlijeme smetanu a směs vaříme, až je krémovitě hustá. Přimícháme kostičky manga, limetkovou kůru a šťávu. 
- 
                                4Omáčkou přelijeme humra, vše posypeme strouhaným parmezánem a dáme na 20 minut zapéci do trouby předehřáté na 220 °C. Servírujeme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        