Čínská polévka z pekingského zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 2 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2365 mg
- Vláknina 15500 mg
- Vitamín A 15500 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z hlávky zelí odstraníme poškozené krajní listy, zbytek opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Zelí pak nakrájíme na větší kousky. 
- 
                                2Žampióny očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na poloviny. 
- 
                                3V hrnci přivedeme k varu nesolený vývar, přisypeme do něj nakrájené zelí a žampiony a vaříme přibližně 15 minut. 
- 
                                4Těsně před koncem vaření přidáme Vegetu a podle chuti osolíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        