Čínská polévka se žampiony a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 3 kávová lžička Solamyl
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1248 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 780.4 mg
  • Vláknina 10007.5 mg
  • Vitamín A 10007.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Pórek očistíme, omyjeme a okapaný nakrájíme na kolečka. Vejce v misce rozšleháme metlou. Solamyl a mouku rozmícháme ve vodě.

  • 2

    Nesolený vývar přivedeme v hrci k varu, přisypeme nakrájené žampiony a krátce je povaříme. Pak přisypeme hrášek a polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem a moukou. Po zahuštění přidáme kolečka pórku, zázvor, sůl, pepř a Vegetu. Promícháme a do vařící polévky pomalu kolem okrajů hrnce přiléváme rozšlehaná vajíčka. Polévku už nemícháme, aby se vejce srazila do větších noků.

Komentáře k receptu