Lehký salát z brambor
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 5 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 6.9 mg
- Draslík 377.9 mg
- Vláknina 3407.7 mg
- Vitamín A 3407.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce dáme vařit vodu. Mezitim brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Když se začne voda vařit, vhodíme tam brambory a vaříme asi 10 minut, dokud nejsou měkké. Poté je scedíme. 
- 
                                2Slaninu nakrájíme na nudličky a okurku nastrouháme na větší proužky. 
- 
                                3V misce smícháme jogurt, hořčici, ocet, olivový olej, nasekanou šalotku, petržel, pepř a sůl. Máme připravenou zálivku. 
- 
                                4Do mísy dáme vařené kostky brambor, slaninu, okurku a zálivku. Dobře promícháme a necháme asi 20 minut odležet. Poté ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        