Pikantní hřebenatky
Suroviny
- 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 ks Zázvor celý
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Chilli paprička
 - 8 ks Hřebenatka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 384 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 52.8 mg
 - Draslík 748.8 mg
 - Vláknina 3229 mg
 - Vitamín A 3229 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hřebenatek nejprve odstraníme tmavý řasnatý lem a tuhou svalovinu. Do každé lastury vložíme dvě hřebenatky. Ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a zelenou nať jarní cibulky.
 - 
                                2
Vložíme do bambusového napařovátka upevněného na pánvičce a necháme cca 6min dusit, dokud maso neztmavne.
 - 
                                3
Omáčku připravíme mezitím, co se nám dusí hřebenatky. V malé misce smícháme rozmačkaný česnek s nastrouhaným zázvorem, nakrájenou dření cibulek, nadrobno nakrájenými chilli papričkami bez semínek, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
 - 
                                4
Jednotlivé lastury opatrně vyjmeme z napařovátka, dáme na tác a podáváme s omáčkou.