Ananasové kari s krevetami a škeblemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 98.9 mg
 - Draslík 877.1 mg
 - Vláknina 206.9 mg
 - Vitamín A 206.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety zbavíme ulit a vnitřností, škeble očistíme a zbavíme řasnatých lemů.
 - 
                                2
Do velkého hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud se mléko nezačne srážet. Přidáme postupně kari pastu, po chvíli rybí omáčku a cukr a ještě krátce povaříme.
 - 
                                3
Zalijeme zbytkem kokosového mléka, opět přivedeme k varu, vložíme krevety, škeble, nadrobno pokrájený ananas a nakrájené limetkové listy. Vaříme dalších 3-5 minut.
 - 
                                4
Před podáváním odstraníme všechny škeble, které se neotevřely. Dozdobíme nasekanými chilli papričkami a koriandrovými lístky.