Salát z bambusových výhonků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bambusové výhonky konzervované
  • 30 g Lepkavá rýže
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 5 ks Máta
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 2 polévková lžíce Šalotka
  • 3 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 242.3 mg
  • Vláknina 4463.2 mg
  • Vitamín A 4463.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bambusové výhonky scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvičce osmahneme rýži do zlatohněda a rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek.

  • 3

    Nasypeme do mísy, přidáme nakrájenou šalotku, pokrájený česnek, nahrubo nasekanou jarní cibulku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, chilli papričky a polovinu mátových lístků.

  • 4

    Vše důkladně promícháme a vzniklou směsí přelijeme bambusové výhonky.

  • 5

    Posypeme sezamovými semínky, dozdobíme zbylými lístky máty a podáváme.

Komentáře k receptu