Salát z bambusových výhonků
Suroviny
- 400 g Bambusové výhonky konzervované
 - 30 g Lepkavá rýže
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 5 ks Máta
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 2 polévková lžíce Šalotka
 - 3 polévková lžíce Cibulka jarní
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 242.3 mg
 - Vláknina 4463.2 mg
 - Vitamín A 4463.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bambusové výhonky scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvičce osmahneme rýži do zlatohněda a rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek.
 - 
                                3
Nasypeme do mísy, přidáme nakrájenou šalotku, pokrájený česnek, nahrubo nasekanou jarní cibulku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, chilli papričky a polovinu mátových lístků.
 - 
                                4
Vše důkladně promícháme a vzniklou směsí přelijeme bambusové výhonky.
 - 
                                5
Posypeme sezamovými semínky, dozdobíme zbylými lístky máty a podáváme.