Palačinkové závitky se salátem
Suroviny
- 115 g Ředkvička
 - 115 g Zelí čínské
 - 100 g Fazolové výhonky
 - 100 g Krevety tygří
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1.25 hrnek Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 562.1 mg
 - Vláknina 7160.8 mg
 - Vitamín A 7160.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky rozklepneme vajíčka, za stálého míchání přidáme sůl, lžičku oleje a mouku. Vymícháme v hladké těsto, poté postupně přiléváme vodu. Směs přelijeme do džbánku a necháme 15–20 min odstát.
 - 
                                2
Menší pánev potřeme olejem a rozpálíme. Po částech vléváme těsto a smažíme tenké palačinky. Po každé straně cca 1/2 min. Odkládáme je na sebe na talíř a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Na nádivku rozpálíme v pánvi olej, přidáme nakrájený zázvor, rozmačkaný česnek, nadrobno pokrájené chilli papričky bez semínek a za stálého míchání orestujeme cca 1–2 min. Poté vmícháme ocet, cukr, nastrouhané ředkvičky, nastrouhanou mrkev, nakrouhané zelí a nadrobno nakrájenou šalotku. Zahříváme cca 3–4 min, dokud zelenina nezměkne.
 - 
                                4
Na přílohu nakrájíme salátové listy, okurku pokrájíme na plátky, rozdělíme na talíře společně s fazolovými výhonky, jarními cibulkami a uvařenými krevetami.
 - 
                                5
Hotovou směs podáváme s palačinkami, krevetami a zeleninovým salátem. Dozdobíme lístky koriandru.