Jehněčí na pěti kořeních

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 625 g Jehněčí maso
  • 175 g Fazolové lusky zelené
  • 2 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 273.2 mg
  • Vláknina 5451.3 mg
  • Vitamín A 5451.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1485.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme maso na nudličky, dáme do mísy, přidáme směs pěti koření a špetku soli, promícháme, zakryjeme a necháme hodinu marinovat.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku polovinu oleje, přidáme maso a smažíme 4 minuty za neustálého míchání. Poté vyndáme a dáme stranou.

  • 3

    Do woku přilijeme zbývající olej, přidáme pokrájené papriky a jarní cibulky. Smažíme 3 minuty, přidáme pokrájené fazolky a minutu mícháme.

  • 4

    Do woku přidáme sójovou omáčku a sherry, když se prohřejí tekutiny, přidáme do woku nudličky i se šťávou, která z nich vytekla. Povaříme 2 minuty, aby se maso prohřálo. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu