Vepřové maso v zelných listech (sang choy bow)
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 500 g Zelí čínské
 - 80 g Kaštany vodní
 - 60 g Máta
 - 100 ml Chilli omáčka
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Chilli paprička
 - 3 kávová lžička Omáčka rybí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 plátek Salát hlávkový
 - 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Koření Orientální
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 272 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 1080.6 mg
 - Vláknina 5974.5 mg
 - Vitamín A 5974.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté vepřové maso restujeme na rozpáleném oleji ve wok pánvi na středním plameni. Bude hotové asi za 5-6 minut, kdy se začíná drolit. Přidáme k němu thajské koření, prolisovaný česnek, čerstvý nastrouhaný zázvor, na jemno nakrájenou chilli papričku, kolečka jarní cibulky, rybí omáčku (nam pla), limetkovou šťávu, čínské zelí nakrájené na tenké proužky, vodní kaštany a nasekanou čerstvou mátu. Smícháme, opékáme asi 3 minuty, aby zelí zmenšilo svůj objem.
 - 
                                2
Podáváme zabalené do 8 zelných listů s řapíkem pro lepší servírování, čtvrtkami limetky a sladkou thajskou (nebo chilli) omáčkou.