Čínský salát se salátových okurek
Suroviny
- 150 g Žampiony - sterilované
 - 40 g Cukr krupice
 - 30 g Kopr čerstvý
 - 100 g Kapie sterilovaná
 - 60 ml Olej olivový
 - 30 ml Ocet vinný
 - 60 ml Omáčka sojová světlá
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Okurka salátová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 649 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 318.2 mg
 - Vláknina 3103.3 mg
 - Vitamín A 3103.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé salátové okurky omyjeme a pokrájíme na malé salátové kostky, které dáme do misky. Houby scedíme, překrájíme na menší plátky, kapii také krájíme na malé kousky, vše přidáme do misky k okurkám.
 - 
                                2
Zeleninu v mise pokapeme olejem, octem, posypeme cukrem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme sójovou omáčku, podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme chilli koření a ještě promícháme.
 - 
                                3
Hotový salát naporcujeme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.