Žampióny z čínské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 79 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 604.5 mg
 - Vláknina 5904.9 mg
 - Vitamín A 5904.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 8.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté žampióny oloupeme, rozkrájíme na plátky, pórek také očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme česnek, zamícháme a ihned vmícháme i žampióny. Přidáme pórek, ochutíme solí, pepřem, vlijeme víno, za častého promíchání dusíme do měkka.
 - 
                                2
Po dobu dušení přidáme do pánve Glutasol, Solamyl a sójovou omáčku. Těsně přes dodušením přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Hotové žampióny rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, s vhodnou přílohou podáváme.