Lepkavá rýže s garnátovou směsí
Suroviny
- 25 g Kokos - mletý (Kopra)
- 200 g Garnát obecný
- 150 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Koriandr celý
- 2 stroužek Česnek
- 3 hrnek Rýže dušená
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 103 mg
- Draslík 1971.8 mg
- Vláknina 11743.6 mg
- Vitamín A 11743.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 227.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Garnátovou směs připravujeme v hmoždíři. Rozdrtíme nahrubo nasekaný česnek, omyté kořeny koriandru a pepř, aby vznikla hladká pasta. Směs můžeme i nakrájet ostrým nožem nebo ji můžeme rozmixovat. 
- 
                                2V pánvi wok rozpálíme olej, v něm osmažíme česnekovou směs, až začne vonět, přidáme mleté, nebo velmi malé čerstvé garnáty, kokos, rybí omáčku, cukr a 3 - 4 minuty smažíme za stálého míchání, dokud garnáti nebudou hotoví. Dle potřeby dochutíme, směs má trochu sladko-slanou chuť. 
- 
                                3V hrnci uvaříme lepkavou rýži (viz recept Lepkavá rýže). 
- 
                                4Připravenou směs servírujeme na vytvarovaný kopeček lepkavé rýže (kopeček vytvarujeme pomocí vodou vypláchnutého hrnečku) a položíme na malý talířek. Každý kopeček rýže poklademe garnátovou, či kokosovou směsí (viz recept lepkavá rýže s kokosovou směsí) a posypeme kalfirovými listy. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        