Okurky dušené se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 51 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 367.2 mg
 - Vláknina 6144.5 mg
 - Vitamín A 6144.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kousky 2 cm dlouhé. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, trochu osladíme a dusíme. Jakmile jsou měkké, přilijeme šálek čerstvé smetany, smíchané se lžičkou polohrubé mouky, necháme přejít varem. Nakonec zakapeme citrónovou šťávou a přidáme usekaný kopr.
 - 
                                2
Podáváme jako přílohu k bílému masu nebo k vařenému hovězímu masu, používáme jako náplň do vaječných omelet.