Ratatouille s bramborami
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 100 ml Olej olivový
 - 100 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Lilek
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 3 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 971.5 mg
 - Vláknina 17284.8 mg
 - Vitamín A 17284.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut stát. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Omyté a očištěné papriky i cukety nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a omyjeme.
 - 
                                2
Připravené lilky osušíme a rozkrájíme na kostky.
 - 
                                3
V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme všechnu zeleninu, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, čerstvé bylinky a přilijeme rajčatový protlak rozmíchaný ve 100 ml vody. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Potom vyjmeme bylinky.
 - 
                                4
Nakonec ratatouille osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvou bazalkou.