Fazolky s bramborami a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 200 g Salám jemný
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 501 g Paprika červená
  • 10 g Saturejka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 1087.2 mg
  • Vláknina 16893.5 mg
  • Vitamín A 16893.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 190.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce se solí, kmínem a bobkovým listem asi 25 minut. Scedíme je, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kostky.

  • 2

    Omyté fazolky nakrájíme na nudličky, očištěné papriky nakrájíme na malé kousky. Zeleninu povaříme ve 125 ml vody se solí, pepřem a saturejkou. Scedíme a vývar zachytíme.

  • 3

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme brambory, nakrájený salám a zprudka opečeme. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a spolu s fazolkami a paprikami je přidáme k bramborám. Přilijeme trochu zachyceného vývaru a pod pokličkou dusíme asi 7 minut.

Komentáře k receptu