Tvarohový krém se švestkami
Suroviny
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 500 g Švestky
- 200 ml Sirup višňový
- 100 ml Víno červené
- 150 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Kakao - prášek
- 4 ks Hřebíček
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Skořice celá
- 0.25 hrst Máta
- 1 špetka Sacharin
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 4 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 11.6 mg
- Draslík 381.3 mg
- Vláknina 9484.1 mg
- Vitamín A 9484.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout.
-
2
Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr.
-
3
Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty.