Nákyp z garnátů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1628 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 336.7 mg
 - Draslík 473.3 mg
 - Vláknina 3947.5 mg
 - Vitamín A 3947.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ocásky garnátů vyloupeme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Do mísy nalijeme mleko, rozmícháme vejce, pokrájenou pažitku, osolíme a opepříme. Vyšleháme směs. Přidáme ocásky garnátů ze kterých odstraníme černé střívko, vmícháme do směsi a směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek. V předehřáté troubě na 180°C vaříme ve vodní lázni 25-30 minut.
 - 
                                2
Připravíme omáčku. V hrnci s vařící osolenou vodou sparíme rajčata,
 - 
                                3
scedíme, oloupeme, zbavíme semínek. Nahrubo nasekáme a dáme okapat do cedníku.
 - 
                                4
Rajčata rozmixujeme s hořčicí, olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Formičky vyndáme z trouby, vyklopíme na servírovací mísu.
 - 
                                5
Nákyp podáváme horký nebo vlažný s rajčatovou omáčkou.