Guláš s čerstvými paprikami
Suroviny
- 800 g Hovězí kližka
 - 250 g Zakysaná smetana
 - 80 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 38.2 mg
 - Draslík 300.4 mg
 - Vláknina 4318.5 mg
 - Vitamín A 4318.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso pokrájíme na kostky cca 3 cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej s máslem a cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Zalijeme 80 ml vody, vložíme maso, majoránku a zakryté dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.
 - 
                                3
Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajče opláchneme, pokrájíme nadrobno a společně s paprikami vmícháme do guláše. Ochutíme solí a pod pokličkou necháme dusit ještě 30 minut. Do hrnce přidáme 200 g zakysané smetany rozmíchané s moukou, přivedeme k varu a dochutíme.
 - 
                                4
Rozdělíme do misek, každou porci dozdobíme kopečkem zakysané smetany a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. nudle, brambory nebo chléb.