Krokety z drůbežího masa
Suroviny
- 100 g Tuk
 - 200 g Kuřecí maso vařené
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 dl Hovězí vývar základní
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 213.8 mg
 - Draslík 102.4 mg
 - Vláknina 2216 mg
 - Vitamín A 2216 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Najemno pokrájenou cibuli zpěníme na másle do zlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme trochou vývaru nebo mlékem a vymícháme do husté hmoty. Poté odstavíme a jakmile je hmota polovychladlá, vmícháme žloutky a jemně nasekanou petrželovou nať, špetku muškátového květu a masa pokrájeného na kostičky. Vše dle chuti a potřeby osolíme a řádně rozmícháme.
 - 
                                2
Tác posypeme strouhanou houskou (nebo strouhankou). Z připravené směsi budeme tvarovat krokety ve tvaru malých válečků, které omočíme v rozšlehaných bílcích a opět obalíme ve strouhané housce.
 - 
                                3
Takto připravené krokety osmažíme v rozehřátém tuku a po vyjmutí pokládáme na papírový ubrousek, aby zbylý tuk okapal.
 - 
                                4
Krokety podáváme na salátových listech ochucených marinádou.