Bramborovo-sýrové krokety
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 120 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Pšeničná krupice
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 56 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 548 mg
- Vláknina 10310.2 mg
- Vitamín A 10310.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a na pracovní ploše posypeme moukou a krupicí. Osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme ocet a mléko. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a špetku majoránky. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílků.
-
2
Z každého dílku vyválíme širší váleček, který nakrájíme na kousky. Vytvarujeme malé krokety.
-
3
Krokety smažíme v pánvi na rozehřátém oleji (nebo na sádle) dozlatova.
-
4
Podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám s masem.