Plněný zavinutý bůček
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Vaječný bílek slepičí
 - 80 g Vejce slepičí
 - 50 g Žemle tuková
 - 40 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Česnek
 - 250 g Hovězí maso přední
 - 1000 g Vepřový bok
 - 250 g Vepřový ořez
 - 100 g Paprika sterilovaná
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1788 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 138.3 mg
 - Draslík 461 mg
 - Vláknina 2154 mg
 - Vitamín A 2154 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme, zcela vykostíme a rozřízneme na plát. Potřeme jej česnekem utřeným se solí a opepříme.
 - 
                                2
Hovězí a vepřový ořez semeleme, k masu přidáme žemle máčené v mléce, papriku, vejce, mletou cibuli a promícháme. Do směsi přidáme kapii krájenou na kostičky a rozkrájené vařené bílky.
 - 
                                3
Plát masa směsí potřeme, zavineme jej, převážeme provázkem a na povrchu osolíme.
 - 
                                4
Zavinutý bůček dáme do pekáče na přesekané kosti, podlijeme trochou vody a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
 - 
                                5
Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme rajčatový protlak, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme, osolíme a provaříme.
 - 
                                6
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme ji stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.