Celerovo-mrkvový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 436.3 mg
 - Vláknina 14964 mg
 - Vitamín A 14964 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si vyrobíme dresink. Do mixéru vlijeme citronovou šťávu a přidáme k němu jeden prolisovaný stroužek česneku a dvě lžíce sezamové pasty. Vložíme ještě 3 polévkové lžíce studené vody. Rozmixujeme na dokonale hladkou směs a podle chuti osolíme.
 - 
                                2
Na jemnějším struhadle nastrouháme mrkev, celer a jablka, která jsme předtím zbavili jádřinců. Zeleninu s jablky opatrně promísíme a potom zalijeme připraveným dresinkem.