Tagliatelle s kuřecím ragů
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 400 g Tagliatelle
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Provensálské koření
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 hrst Kerblík
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 0.17 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 70.5 mg
 - Draslík 541 mg
 - Vláknina 2348.7 mg
 - Vitamín A 2348.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky omyjem, podélně rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a pod tekoucí vodou zbavíme semínek. Poté je pokrájíme na čtvrtky a položíme na plech slupkou nahoru. Troubu předehřejeme na 200ºC a plech do ní vložíme. Papriky pečeme 10 - 15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýře. Nato papriky vyjmeme, dáme vychladnout, z vychladlých paprik stáhneme slupku a dužinu na jemno rozkrájíme.
 - 
                                2
Opláchneme kerblík, osušíme ho a lístky otrháme. Připravíme kuřecí prsa, omyjeme, papírovou utěrkou osušíme, poté krájíme na plátky o tloušťce cca 2 cm.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm z obou stran asi 2 minuty opékáme. Opečené maso vyjmeme a udržujeme v teple. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla, krátce na něm osmahneme rozkrájenou paprikovou dužinu. Podlijeme vývarem.
 - 
                                4
Oloupeme stroužky česneku a pomocí lisu na česnek je prolisujeme k masu. Dále k masu přidáme 1 - 2 lžičky mleté papriky, podle chuti sladké nebo pálivé (podle toho, zda chceme mít pokrm pikantní) a provensálské koření. Maso povaříme další 2minuty bez pokličky.
 - 
                                5
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Parmezán nastrouháme. Uvařené těstoviny scedíme a spolu s 30 g Parmezánu a kuřecím masem je promícháme s omáčkou. Hotové těstoviny dochutíme solí, cayenským pepřem. Posypané kerblíkem a zbytkem Parmezánu podáváme.