Kančí maso s křenovou omáčkou
Suroviny
- 1000 g Kančí maso
 - 300 g Zelenina kořenová
 - 100 g Pórek
 - 50 g Cibule
 - 2 g Nové koření celé
 - 2 g Pepř černý celý
 - 8 g Sůl
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Cukr krupice
 - 100 g Křen
 - 50 g Mandle plátky
 - 100 g Šunka dušená
 - 480 g Knedlík kynutý
 - 1500 ml Voda pitná
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Masox
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 538 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 66.8 mg
 - Draslík 133.1 mg
 - Vláknina 6883.7 mg
 - Vitamín A 6883.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka.
 - 
                                3
Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
 - 
                                4
Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem.