Pappardelle s batáty
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
 - 6 g Šalvěj čerstvá
 - 50 g Šunka parmská
 - 100 g Brambory sladké (Batáty)
 - 400 g Těstoviny Pappardelle
 - 130 ml Olej olivový
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 130 ml Víno bílé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 287 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 75.6 mg
 - Draslík 125.1 mg
 - Vláknina 7903.8 mg
 - Vitamín A 7903.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Batáty oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalvěj nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme batáty a smažíme do křupava. Dáme stranou, do oleje přisypeme česnek, šunku a šalvěj a opět smažíme do křupava, poté vmícháme víno a povaříme 2 minuty. Přimícháme smetanu a sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami a servírujeme.