Jehněčí plec pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 379 g
 - Sodík 428 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 254 mg
 - Draslík 2260.3 mg
 - Vláknina 28702 mg
 - Vitamín A 28702 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené jehněčí maso osolíme a opepříme. Vetřeme do něj tymián, rozmačkané stroužky česneku a olivový olej. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
 - 
                                2
Předehřejeme troubu na 160 °C.
 - 
                                3
Do pekáče vlijeme olej, rozpálíme jej a vložíme maso, které na oleji zprudka opečeme. Oloupeme cibuli, pokrájíme ji na kostičky a necháme na oleji zesklovatět. Zalijeme vínem a přikryjeme poklicí. Dusíme 45 minut v troubě.
 - 
                                4
Oškrábeme mrkev a brambory, mrkev nakrájíme na kolečka a brambory pokrájíme na kostky.
 - 
                                5
Maso vyndáme z pekáče a vsypeme mrkev s bramborami. Promícháme a vrátíme maso zpátky do pekáče. Přimícháme rozmarýn a šťávou přelijeme maso. Znovu přikryjeme a dalších 45 minut dusíme. 15 minut před skončením pečení odkryjeme pekáč a zvýšíme teplotu na 200 °C.
 - 
                                6
Hotové maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a pokrájíme na plátky. Do šťávy vmícháme nasekanou petrželku a servírujeme s masem.