Pikantní jehněčí plec
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 168.2 mg
- Draslík 853.9 mg
- Vláknina 1231.7 mg
- Vitamín A 1231.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a potřeme hořčicí. Poté zarolujeme, omotáme nití a opět potřeme hořčicí. Necháme odležet 12 hodin v chladu. 
- 
                                2Maso osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova. Poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli pokrájenou na plátky. Přilijeme vývar a vložíme maso. Dáme péct při 180 °C na 105 minut. Občas přeléváme. 
- 
                                3Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes sítko a dáme vařit. 
- 
                                4Zahustíme škrobem a povaříme 2 minuty. Poté přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut. 
- 
                                5Osolíme dle potřeby a servírujeme plátky rolády. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        