Pikantní jehněčí plec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1500 g Jehněčí plec
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 12 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 200 ml Víno červené
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Hořčice
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 168.2 mg
  • Draslík 853.9 mg
  • Vláknina 1231.7 mg
  • Vitamín A 1231.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a potřeme hořčicí. Poté zarolujeme, omotáme nití a opět potřeme hořčicí. Necháme odležet 12 hodin v chladu.

  • 2

    Maso osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova. Poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli pokrájenou na plátky. Přilijeme vývar a vložíme maso. Dáme péct při 180 °C na 105 minut. Občas přeléváme.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes sítko a dáme vařit.

  • 4

    Zahustíme škrobem a povaříme 2 minuty. Poté přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.

  • 5

    Osolíme dle potřeby a servírujeme plátky rolády.

Komentáře k receptu