Burgundské ztracené vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Bobkový list
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 6 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 277.3 mg
  • Draslík 204.5 mg
  • Vláknina 1645.3 mg
  • Vitamín A 1645.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli i česnek pokrájíme na kousky, osmahneme v pánvi na 80 g rozpáleného másla do zlatova, zalijeme vínem, přidáme sůl, pepř, tymián, a bobkový list. Na mírném ohni povaříme 5 minut a scedíme. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do horkého ochuceného vína a povaříme ještě 4 minuty. Na dezertní talířky podle porci rozložíme krajíce celozrnného chleba a hotová vejce vybereme děravou naběračkou, poté je klademe na chléb na dezertních talířcích.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku. Vložíme ji do vařící vinné tekutiny, dobře prošleháme a uvaříme na hladkou omáčku.

  • 3

    Teplou omáčkou přelijeme vejce na talířcích, ozdobíme posekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu