Polévka z fazolových lusků s kapáním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 888 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 17.8 mg
 - Draslík 188.7 mg
 - Vláknina 2269.1 mg
 - Vitamín A 2269.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku.
 - 
                                2
Hotovou zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
 - 
                                3
Během vaření přidáme mletý pepř a na kratší kousky nakrájené fazolové lusky.
 - 
                                4
Připravíme kapání z vejce, soli a prosáté mouky, zavaříme je do polévky a podle potřeby přidáme sůl.
 - 
                                5
Polévku ještě krátce povaříme.