Losos po kreolsku
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 1000 g Losos obecný
 - 200 g Paprikové lusky čerstvé
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 100 g Olivy černé
 - 250 g Garnát obecný
 - 100 g Citrony
 - 100 g Hořčice
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Česnek
 - 30 g Pažitka
 - 50 g Paprika mletá sladká
 - 300 ml Vývar rybí
 - 30 ml Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1032 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 109.5 mg
 - Draslík 689.6 mg
 - Vláknina 7604 mg
 - Vitamín A 7604 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.2 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filátka z lososa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V rozehřátém oleji je z obou stran opečeme.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme paprikové lusky, překrájená rajčata a třený česnek. Zalijeme vývarem, krátce podusíme a přidáme citronovou šťávu, hořčici, mletou papriku a uvařené garnáty.
 - 
                                3
Porce lososa přendáme na teplý talíř, přelijeme hotovou omáčkou, obložíme černými olivami a ozdobíme pažitkou.