Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát
Suroviny
- 120 g Treska filety
 - 15 g Citronová šťáva
 - 3 g Olej rostlinný
 - 20 g Cibule
 - 30 g Smetana 12% (konzumní)
 - 4 g Hořčice plnotučná
 - 15 g Sýr Parmezán
 - 150 g Brambory vařené
 - 150 g Okurka salátová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1382 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 22.2 mg
 - Draslík 785.4 mg
 - Vláknina 8660 mg
 - Vitamín A 8660 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a položíme do zapékací mísy vymazané olejem.
 - 
                                2
Filé přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a navrch rozložíme plátky oloupané cibule.
 - 
                                3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dopékáme, aby se sýr roztavil.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.
 - 
                                5
Okurkový salát: Oloupanou salátovou okurku nahrubo nastrouháme a promícháme se solí, pepřem, octem a náhradním sladidlem.