Plněná kedlubna s bramborovým pyré a parmezánem
Suroviny
- 100 g Brokolice
 - 20 g Slunečnicové semínko
 - 320 g Brambory
 - 100 g Petržel - nať
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 10 ml Olej dýňový
 - 2.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Kedlubna
 - 2 ks Pórek
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 stroužek Česnek
 - 2.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
 - Sacharidy 121 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 2208 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 18.6 mg
 - Draslík 2355.2 mg
 - Vláknina 40200 mg
 - Vitamín A 40200 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 237.4 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme brambory ( asi 4 středně velké) a ve slané vodě je vaříme 20 minut. Oloupeme kedlubny, vydlabeme, dužinu si uschováme a dochutíme ji solí a pepřem. Zeleninový vývar dáme do hrnce spolu s kedlubnami a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
 - 
                                2
Očistíme česnek, mrkev, pórek a nasekáme nadrobno. Brokolici krátce spaříme vodou. Rozehřejeme olej v hrnci a připravenou zeleninu orestujeme. Opepříme, osolíme a zeleninou naplníme kedlubny. Naplněné kedlubny dáme asi na 10 minut vařit pod pokličkou do vývaru. Poté vývar slijeme a odložíme. Oloupeme uvařené brambory a přes lis na brambory prolisujeme. Smícháme s trochou soli a nastrouhaným parmezánem.
 - 
                                3
Povaříme zeleninový vývar s omytou a nasekanou petrželkou a dužinou z kedluben dochutíme a řádně rozmixujeme na pyré.
 - 
                                4
Rozdělíme omáčku na dva talíře, navrch položíme plněnou kedlubnu a přidáme bramborové pyré s parmezánem.
 - 
                                5
Nakonec ozdobíme slunečnicovými semínky.