Pudink z uzeného masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 97836 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 254.7 mg
 - Draslík 80.9 mg
 - Vláknina 58 mg
 - Vitamín A 58 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a svaříme na hustou kaši. Kaši necháme částečně vychladnout.
 - 
                                2
Do polovychladlé kaše zamícháme žloutky, maso drobně rozkrájené, na jemno nasekanou petrželovou nať, směs osolíme a zlehka vmícháme sníh z bílků.
 - 
                                3
Připravenou směs vložíme do vymaštěné zavařovací sklenice nebo do pudinkové formy ta, aby sahala jen do 3/4 výšky. Uzavřeme formu a pudink vaříme v páře 30 - 45 minut. Následně jej vyklopíme a rozkrájíme na porce.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme brambory sypané petrželkou a saláty.