Portugalská rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1348 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 263.8 mg
 - Draslík 1237.2 mg
 - Vláknina 2029 mg
 - Vitamín A 2029 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá rajčata rozpůlíme, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a dusíme na másle. Necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme.
 - 
                                2
Hotovou polévku prolisujeme a naléváme na talíře, do kterých jsme vložili na kolečka nakrájené, natvrdo uvařené vejce. Polévku posypeme nasekanou petrželkou.