Zapečené filé na špenátě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Okoun - filety
  • 250 g Mozzarella
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 1105 mg
  • Vláknina 12434.8 mg
  • Vitamín A 12434.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme na plátky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme špenát, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 6 minut.

  • 2

    Omyté filé z okouna rozkrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme maso asi 8 minut uležet.

  • 3

    Rajčata i citron omyjeme a spolu s Mozzarellou pokrájíme na plátky.

  • 4

    Špenát scedíme a po okapání vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Filé i zbylé suroviny rozložíme na špenát a posypeme čerstvým tymiánem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 5 minut.

Komentáře k receptu