Jehněčí na pepři s ovocem
Suroviny
- 225 g Kandované ovoce
 - 800 ml Voda pitná
 - 280 ml Hovězí vývar základní
 - 140 ml Sherry brandy
 - 1 špetka Sůl
 - 1 kg Jehněčí maso
 - 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 229.4 mg
 - Draslík 82.6 mg
 - Vláknina 2128 mg
 - Vitamín A 2128 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2397.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Směs sušeného ovoce dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu, stáhneme a necháme 2 hodiny máčet.
 - 
                                2
Jehněčí maso posypeme pepřem a do masa zatlačíme. Máslo rozpálíme na pánvi, vložíme maso a opečeme na středním plameni z obou stran. Hotové dáme na talíř. Do výpeku přisypeme mouku a na mírném plameni necháme zezlátnout, postupně vmícháme vývar a nakonec sherry, přivedeme k varu.
 - 
                                3
Ovoce scedíme, přidáme do pánve, kam jsme vrátili i maso, zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut, dokud maso i ovoce nezměknou. Hotové maso vyjmeme z pánve a nakrájíme na příčné plátky o síle asi půl centimetru. Dáme na talíř a ozdobíme ovocem.
 - 
                                4
Do omáčky zamícháme smetanu a přivedeme k varu. Necháme zhoustnout, hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři a ihned podáváme.