Jehněčí maso na zeleném pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Směs pěti vůní
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 10 ks Pepřový list
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 581.9 mg
  • Vláknina 3540 mg
  • Vitamín A 3540 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 137.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky ve tvaru kosodélníků. Dva pepřové listy nasekáme na tenké nudličky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a maso krátce, zprudka orestujeme. Posypeme kořením a vyjmeme.

  • 3

    Do woku vložíme papriku, orestujeme a přilijeme 200ml vody. Přidáme zelený pepř a vaříme dokud se většina tekutiny neodpaří.

  • 4

    Vrátíme zpět maso, promícháme, přidáme nasekané pepřové listy.

  • 5

    Na talíře rozdělíme vždy dva celé pepřové listy, na ně upravíme maso a ihned horké podáváme.

Komentáře k receptu