Ovčí sýr s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1263 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 42.5 mg
 - Draslík 1448.8 mg
 - Vláknina 24844.8 mg
 - Vitamín A 24844.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 157.9 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého mangoldu oddělíme listy a nakrájíme je na širší nudličky. Košťál pokrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a česnek jemně rozkrájíme a osmahneme na 4 lžících olivového oleje. Přidáme krájený košťál a podusíme 4 minuty. Potom do pánve vložíme pokrájené mangoldové listy a dusíme ještě 2 minuty. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Ovčí sýr krájíme na plátky. Lístky tymiánu smícháme se 4 lžícemi oleje, solí a pepřem. Sýr urovnáme do zapékací mísy, pokapeme ochuceným olejem a grilujeme v troubě asi 4 minuty.
 - 
                                4
Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky. Mangold rozložíme na talíře, obložíme ovčím sýrem a ozdobíme praženými piniemi.