Vichissoise s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1020 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 182 mg
 - Draslík 1258.8 mg
 - Vláknina 17622.5 mg
 - Vitamín A 17622.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.6 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a dáme do mísy. Přidáme olej a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a necháme chvíli marinovat. Očistíme pórky a pokrájíme na kolečka. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Omyjeme petrželku a nasekáme.
 - 
                                2
V hrnci osmažíme na kolečka nakrájené pórky. Přidáme brambory a osmažíme. Přilijeme 1/2 1 vody, osolíme a opepříme. Vodu uvedeme do varu a cca 30 minut vaříme.
 - 
                                3
Na pánev vhodíme ocásky garnátů i s marinádou a dusíme na středním plameni 2-3 minuty. Vyjmeme a necháme stranou mezi dvěma talíři, aby zůstaly teplé. Stáhneme hrnec s bramborami a pórky. Obsah hrnce propasírujeme sítem do hrnce. Přimícháme ohřáté mléko a vše uvedeme do varu.
 - 
                                4
Stáhneme hrnec z ohně, vmícháme na kousky pokrájené máslo. Získaný krém rozdělíme do jednotlivých talířů, přidáme garnáty a posypeme každou porci nasekanou petrželkou.