Treska v oříškové omáčce
Suroviny
- 300 g Hlíva ústřičná
 - 125 g Ořechy lískové pražené
 - 200 g Pórek
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 40 g Šalotka
 - 50 g Mascarpone
 - 800 g Filety z tresky tmavé
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 499 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 417.4 mg
 - Vláknina 8442.3 mg
 - Vitamín A 8442.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, opereme, nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a šalotku s pórkem orestujeme. Přidáme ryby, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Ryby podlijeme vínem. Přidáme bobkový list a přibližně 15 minut necháme táhnout.
 - 
                                3
Houby nakrájíme na proužky. Máslo rozehřejeme na pánvičce, na něm orestujeme houby, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhané oříšky. Necháme táhnout přibližně 3 minuty.
 - 
                                4
Přidáme sherry a mascarpone, promícháme. Vyjmeme rybu a necháme okapat. Upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.