Pečeně nedělní po italsku
Suroviny
- 175 g Sýr Feta
 - 3 ks Cuketa
 - 1 ks Česnek
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 1 kg Brambory
 - 2.5 kg Kuře
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1164 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 520 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 338.4 mg
 - Draslík 1641.5 mg
 - Vláknina 10279 mg
 - Vitamín A 10279 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vnitřek kuřete vypláchneme studenou vodou a osušíme. Uvolníme opatrně kůži z prsíček. Prstem rozšiřujeme dutinu, pokračujeme dokud neuvolníme kůži jak na prsíčkách, tak na stehýnkách.
 - 
                                2
Pokrájíme lístky rozmarýnu, smícháme je se sýrem feta, máslem, pepřem, pastou ze sušených rajčat a směs vkládáme pod kůži.
 - 
                                3
Kuře vložíme do pekáče, přikryjeme a pečeme 60 minut v předehřáté troubě.
 - 
                                4
Rozebereme 1 hlavičku česneku na stroužky, ale neloupeme. Přidáme po 40 minutách ke kuřeti. Kuře potřeme olejem, přidáme do pekáče několik snítek rozmarýnu, osolíme, opepříme a 40 minut před koncem sejmeme pokličku, aby kuře zezlátlo.
 - 
                                5
Kuře přendáme na mísu, obložíme částí zeleniny a zbytek dáme do jiné ohřáté mísy. Vylijeme většinu vypečeného tuku a do zbývajícího vmícháme mouku. Za neustálého míchání vaříme.
 - 
                                6
Štávu přecedíme do omáčníku a podáváme s kuřetem.