Bucatini s omáčkou Carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 684 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 237.8 mg
 - Draslík 139.5 mg
 - Vláknina 598.3 mg
 - Vitamín A 598.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Zatímco se těstoviny vaří, odkrojíme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na nudličky. Ty usmažíme při střední teplotě dokřupava, vyjmeme je naběračkou s otvory a na papírových ubrouscích je necháme okapat.
 - 
                                3
Smetanu, vejce a nastrouhaný parmezán rozšleháme v misce, přidáme opečenou slaninu a omáčku nalijeme na horké těstoviny. Opatrně promícháme.
 - 
                                4
Těstoviny s omáčkou zahříváme velmi zvolna půl minuty až minutu, dokud omáčka mírně nezhoustne. Na závěr těstoviny posypeme nahrubo namletým pepřem. Jednotlivé porce zdobíme snítkami bazalky a nasekanou petrželovou natí.