Piadina -pečená placka z kynutého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 42 g Droždí
  • 110 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1017 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 36.4 mg
  • Draslík 278.6 mg
  • Vláknina 8505 mg
  • Vitamín A 8505 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.

  • 2

    Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.

  • 3

    Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní.

Komentáře k receptu