Lilek s masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 964 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 232 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 310.4 mg
 - Draslík 1111.6 mg
 - Vláknina 16404.8 mg
 - Vitamín A 16404.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve studené vodě propláchneme rýži a dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody a dusíme do měkka.
 - 
                                2
Oloupeme lilek, pokrájíme na centimetrové plátky, které obalíme v mouce a na oleji osmahneme.
 - 
                                3
Oloupeme a nakrájíme cibuli, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka.
 - 
                                4
Sádlo rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm cibuli, přidáme zelenou papriku a osmahneme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme polovinou smetany a 30 minut dusíme. Necháme vychladnout a vmícháme celá vejce.
 - 
                                5
Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu masové směsi, kterou poklademe plátky opečeného lilku a pokapeme smetanou, vrstvy střídáme. Poslední vrstvu dáme masovou směs, kterou poklademe nakrájenými rajčaty.
 - 
                                6
Pokapeme smetanou a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.